role-selection
Welcome!
We'd like to make your visit as useful as possible. Please tell us your role so we can offer you the most relevant information on future visits. (This is the only time we'll ask you!)
role-selection-error ERROR * Please select a role and press SUBMIT
Select a Role:
role-selection
Welcome!
We'd like to make your visit as useful as possible. Please tell us your role so we can offer you the most relevant information on future visits. (This is the only time we'll ask you!)
Select a Role:
role-selection-error ERROR
* Please select a role and press SUBMIT
Thanks!
Please help us expand this feature by telling us your role.
(optional)
No Thanks      
Product Type
Ceilings Walls Suspension Systems Trims & Transitions Building Perimeter Systems Drywall Grid Systems

Chat Live


WINNING PROJECT:
NaviNet – Corporate Office
Vision 3 Architects
Providence, RI


PROJECT DESCRIPTION
Vision 3 Architects recently designed the new corporate offices for NaviNet, America's largest real-time healthcare communications network, in Boston's historic Leather District. The new space encompasses approximately 65,000 s.f. of the four-story building, featuring a design that combines both the historic elements of a building listed in the National Register of Historic Buildings, with contemporary features through the use of finishes, colors, and textures. The contemporary design elements provide a stylish contrast to the USGBC LEED Silver certified Beaux Arts-style building that was also the recipient of the Boston Preservation Alliance (BPA) Preservation Achievement Award.

By distinguishing both sides of the elevator lobby, the Armstrong WoodWorks wall/ceiling detail serves as a gateway into NaviNet's office space. Recessed linear light fixtures reflect off the angled planes of the linear wood planks, creating a dramatic entry into the office space.

A wood ceiling detail is repeated throughout the design of the space and a linear band of Armstrong MetalWorks and WoodWorks ceiling, accented by custom light fixtures, serves as a design element that designates the main circulation paths throughout the large open office space.

The arched WoodWorks ceiling becomes a focal point in NaviNet's cafeteria. The ceiling, illuminated by an indirect linear light fixture, follows the radius of the new interior storefront that mimics the existing historic arch-top exterior windows of the Beaux Arts-style building.

YEAR COMPLETED: 2010

PRODUCTS: 
WoodWorks Linear Natural Variations Maple
MetalWorks 2’x2’
Optima 2’x2’ with 4" Axiom Trim


PLEASE NOTE

Please provide a properly formatted email address. (example: email@company.com)
My Armstrong | View Cart
Change Country | Français Canada
Search
COMMERCIAL CEILINGS & WALLS | USA & Canada