AKOESTISCHE PLAFONDS | België

ENERGIE BEHEER

 

WIST U DAT...

Onze bebouwde omgeving cruciaal is bij het milieubehoud, aangezien 40% van de totale CO2-uitstoot afkomstig is van het energieverbruik van gebouwen?

 

 

LICHTREFLECTIE

Systeemplafonds zijn een belangrijke factor bij energiebeheer. Een doordacht plafondontwerp biedt veel lichtreflectie met optimale verspreiding van (natuurlijk) daglicht tot diep in het gebouw. Dit betekent minder lichtarmaturen, minder energie, minder onderhoud, minder thermische belasting en dus minder kosten.

Daglicht en elektrisch licht zijn de twee belangrijkste lichtbronnen op de werkplek. Vervolgens draagt de lichtreflectie van plafondsystemen, vloer en wanden het meeste bij aan de verlichting. Deze elementen verbeteren ook direct het comfort op de werkvloer en de productiviteit.

Voordelen van plafonds met een hoge lichtreflectie
  • Met een lichtreflectie van 90% kan 20% bespaard worden op de kosten van indirecte verlichting; de totale energiebehoefte van het gebouw kan daardoor met wel 11% worden teruggebracht.
    • 23% energiebesparing op lichtvoorzieningen bij hetzelfde lichtniveau (minder armaturen, minder energie en minder onderhoud)
    • 7% energiebesparing op koelsystemen (verminderde thermische belasting)
  • Als u hoge lichtreflecterende plafonds specificeert, telt dit mee voor LEED®, BREEAM en Ska credits.

Download Armstrong Green Building Rating Tool Performance Tables voor emissieclassificaties.

 

THERMISCHE MASSA

Door het beïnvloeden en gebruikmaken van de thermische massa van een gebouw - ook wel betonkernactivering genoemd - wordt de (natuurlijke) warmte en koude in de bouwconstructie optimaal geaccumuleerd. Voor de temperatuuroverdracht dient er ‘contact’ van luchtlagen te zijn tussen de ruimtes en de bouwconstructie.

Plafondeilanden zijn bij uitstek geschikt om design in een ruimte toe te voegen en om het akoestische en visuele comfort te behouden.

De CANOPY serie van Armstrong biedt een scala aan materialen, vormen en afmetingen; van mineraal tot hout of metaal. De plafondeilanden zijn eenvoudig te (de-)monteren en dus zeer geschikt voor hergebruik.

Axiom Canopies bieden prefab ontwerpopties op maat, compleet met hoeken met verstek, ophangkits etc. Dit betekent dus snellere montage en minder afval.


Zoeken