AKOESTISCHE PLAFONDS | België

Referentie Project - Armstrong Plafond Recyclingprogramma

 

EOL (End of Life)

REFERENTIE PROJECT - Recycling Programma's

Locatie: Farnborough Air Show 2008, 2010 & 2012
Plafondmontagebedrijf: RSD Systems Ltd
Opdrachtgever: SDD Exhibitions Ltd
Groene projecten (UK Recycling Programme)

Voor het project Farnborough Air Show heeft Armstrong 3 recyclingprogramma's afgerond. In totaal betrof het 24.600 m² aan Sahara Max plafonds in de tijdelijke expositieruimtes. De mineraaltegels zijn afgevoerd naar de Armstrong fabriek in Gateshead, Tyne and Wear voor recycling.

Armstrong gebruikt al meer dan 10 jaar gerecyclede grondstoffen en afval bij de productie van mineraaltegels. Met het Plafond Recycling Programma kunnen de meeste Armstrong mineraaltegels met een productiedatum na januari 2000 worden hergebruikt. In de fabriek worden de oude tegels gebroken, verwerkt tot een brij en als grondstof gebruikt voor de productie van nieuwe plafondtegels.

“In de tijdelijke expositieruimtes van de Farnborough Air Show werden de belangrijkste namen in de luchtvaartindustrie samengebracht", aldus David Humphreys, Project Controller bij SDD Exhibitions. "Het interieur moest dus een luxe ambiance uitstralen en dat gold uiteraard ook voor de plafonds. We hebben gekozen voor Armstrong Sahara Max tegels vanwege hun visueel én akoestisch comfort, cruciaal bij zo'n luidruchtige show! De Sahara Max tegels zijn bovendien goed bestand tegen temperatuurverschillen die extreem zijn bij outdoor evenementen. Samen met de Armstrong Levensduur Garantie zijn we zeer tevreden over de geboden akoestische en duurzame oplossing”.

Zoeken