AKOESTISCHE PLAFONDS | België

Referentie Project - Armstrong Plafond Recyclingprogramma

 

PASTEGELAFVAL

REFERENTIE PROJECT

Locatie: Peterborough Ziekenhuis
8.000 m² ofwel 32 ton aan afval gered van de vuilnisbelt
Architect: Nightingale Associates
Aannemer: Brookfield Europe
Omega Montagebedrijf:: Roskel Contracts
Referentie Project
 
Uitdaging
Het nieuwe 95.000 m² grote Peterborough Stadsziekenhuis omvat de afdelingen Eerste Hulp en Psychiatrie met een beddencapaciteit van 98 bij het Edith Cavell Ziekenhuis en 39 bedden bij de dagbehandeling van het Peterborough District Ziekenhuis. Beide dependances zijn volledig operationeel gebleven tijdens de nieuwbouw.

Logistiek gezien was het recyclingproject een hele uitdaging vanwege het aantal relatief kleine ruimtes. Het betrof in totaal 4.500 verschillende ruimtes met elk 3 verschillende 'arbeidsgangen': uitzetten, afhangen van ophangprofielen, service-elementen etc. en het monteren van de plafondtegels. Ofwel: in totaal 13.500 handelingen, circa 4 handelingen per uur, afgestemd op het aantal kamers.

Oplossing
"Het 40 man sterke team van Omega plafondmontagebedrijf Roskel gebruikte voor de verzameling van 'pastegelafval' rolcontainers met door Armstrong geleverde zakken. Volle zakken werden afgevoerd en door Armstrong naar de fabriek in Gateshead, Tyne and Wear gebracht om te worden hergebruikt bij de productie van nieuwe plafondtegels. David Wilson van Roskel Contracts: “Met Armstrong als locale partner zijn we zeker van de beschikbaarheid van materialen. De levering was zoals altijd prima gecoördineerd en de kwaliteit van plafondtegels en ophangsysteem is goed en consistent. We zijn zeer tevreden over het Armstrong concept en uitvoering.”

Chris Fairhall, procurement manager bij Brookfield Construction UK had met een aantal plafondleveranciers gesproken over recycling, maar geen van allen kon de service van Armstrong evenaren. “Ten eerste moet een product aan de gestelde eisen voldoen; ten tweede moet de prijs/kwaliteitverhouding goed zijn. Heb je daarnaast een aantrekkelijk recyclingprogramma zoals Armstrong dat biedt, dan heeft dat een enorme toegevoegde waarde, want projecten worden steeds meer gestuurd op duurzaamheid!”"

Zoeken