AKOESTISCHE PLAFONDS | België

Referentie Project - Armstrong Plafond Recyclingprogramma

 

Snij-afval

 

REFERENTIE PROJECT

Locatie : Academisch Ziekenhuis, Birmingham
Architect : Building Design Partnership Ltd
Aannemer : Balfour Beatty
Omega montagebedrijf : Titan Ceilings Ltd
Referentie Project
 
Uitdaging
Het project Academisch Ziekenhuis, Birmingham omvat 120.000 m² plafonds voor de afdelingen Eerste Hulp en Psychiatrie. De Hospital Birmingham NHS Foundation Trust wilde samen met alle partijen - Balfour Beatty, BDP, Armstrong en Titan Ceilings - een duurzame, maatschappelijk verantwoorde oplossing.

Een duurzame "snij-afval" oplossing was nodig voor het afval dat ontstond bij het 'pas' snijden van de plafondtegels. Dit afval moest worden verzameld en afgevoerd om te worden hergebruikt in nieuwe plafondtegels. De nieuwe generatie plafondsystemen werden gemonteerd in zogenaamde ‘green rooms’. De keuze van het plafond was ook afhankelijk van de akoestische en antimicrobiële prestaties die een ziekenhuisomgeving vereist.

Oplossing
Het Armstrong Pastegel Recyclingprogramma biedt de mogelijkheid om ook het afval van het 'pas' snijden van plafondtegels op locatie te verzamelen, af te voeren naar de fabriek en het vervolgens te verwerken bij de productie van nieuwe tegels. In samenwerking met Balfour Beatty en Titan Ceilings werd de recycling van het ontstane afval op het werk een groot succes. De nieuwe Armstrong Bioguard Plain en Bioguard Acoustic tegels boden de gewenste oplossing in het ziekenhuis: goed akoestisch, antimicrobieel met een ISO 5 clean room classificatie.

Zoeken