AKUSTIČNI PLAFONI | Crna Gora

Studije slučaja - PROGRAMI RECIKLIRANJA

 

END OF LIFE (reciklaža ploča na kraju životnog veka)

Studije slučaja - PROGRAMI RECIKLIRANJA

Lokacija: Farnborough avio-miting 2008, 2010 & 2012
Izvođač spuštenih plafona: RSD Systems Ltd
Generalni izvođač: SDD Exhibitions Ltd
Zeleni projekti (program reciklaže u Velikoj Britaniji)

Do današnjeg dana, Armstrong je uspešno završio tri projekta reciklaže na avio-mitingu u Farnboroughu. Ukupno 24 600 m² Dune Supreme ploča iz izložbenog prostora reciklirano je u Armstrongovom proizvodnom postrojenju u gradu Gateshead, u okrugu Tyne i Wear, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Specijalizovani izvođači radova, SDD Exhibitions su postavili ploče od mineralnih vlakana za potrebe privremenog pomoćnog ugostiteljskog objekta.

Već duže od decenije Armstrong upotrebljava reciklirane i otpadne sirovine za proizvodnju ploča od mineralnih vlakana. Armstrongov program reciklaže ploča koje su na kraju životnog veka započet pre 5 godina sada je proširen i omogućava reciklažu većine tipova mineralnih ploča proizvedenih posle januara 2000. Proces reciklaže mineralnih ploča podrazumeva njihovo usitnjavanje i pretvaranje u kašastu masu koja postaje osnovna sirovina za proizvodnju novih plafonskih ploča.

„Farnborough je postao privremeno sedište najvećih imena u avionskoj industriji, tako da je unutrašnjost objekta morala da zadovoljava standarde visokog kvaliteta, pa ni plafoni nisu bili izuzeti iz te obaveze,“ objašnjava David Humphreys. kontrolor projekata u SDD Exhibitions. “Armstrongove Dune Supreme ploče su estetski privlačne, dok istovremeno obezbeđuju dobra akustična svojstva koja predstavljaju pravi izazov u bučnom okruženju kao što je sajam. Ploče Dune Supreme takođe zadovoljavaju visok nivo vlažnosti koji se očekuje na lokaciji. Dodatno poverenje u proizvod obezbeđeno je Armstrongovom doživotnom garancijom za zaštitu od vlage. Zadovoljstvo nam je što je Armstrong tu da vam ponudi i performanse i ekološki prihvatljiva rešenja za plafone.”

Pretražite