AKUSTIČNI PLAFONI | Crna Gora

Studije slučaja - PROGRAMI RECIKLIRANJA

 

END OF LIFE (reciklaža ploča na kraju životnog veka)


Povećaj

Studije slučaja

Lokacija: 236, Grays Inn Road, London
Arhitekta: Tate and Hindle Ltd
Odgovorni projektant: Mitie Interiors Ltd
Ovlašćeni izvođač spuštenih plafona: Laser Essex Ltd
Tip recikliranog plafona:Dune Premier MicroLook
Studije slučaja
Izazov
Rekonstrukcija poslovnog prostora kompanije Trilium Land Securities na adresi Grays Inn Road 236 bila je značajan projekat, ukupne površine plafona od 2300 m².
Vlasnici, arhitekta i izvođač su dobili zadatak da osmisle inspirativno, ali i ekološko rešenje za unutrašnji ambijent. Kako bi se obezbedilo održivo rešenje i uštedelo na troškovima odovoženja na deponiju, trebalo je da pronađu dobavljača spremnog da reciklira postojeće plafonske ploče i iskoristi ih kao sirovinu za proizvodnju novih plafona.

Rešenje
Zahvaljujući Armstrongovom jedinstvenom programu reciklaže ploča koje su na kraju životnog veka, reciklirano je 9 t starih Dune plafonskih ploča. Stare ploče preuzete su bez ikakve nadoknade i vraćenje u fabriku na ponovnu upotrebu. Ovo je bio primer produženja životnog veka ploča koje je potpuno u duhu koncepta „Cradle to Cradle“!
Metalni plafoni Axal Vector, Axiom profili & Bandraster sistem podkonstrukcije su izabrani zbog njihovih akustičnih svojstava, jednostavne estetike, dugotrajnosti, lake demontaže kao i zbog mogućnosti reciklaže. Ploče tipa Axal su obezbedile vizuelnu primamljivost zahvaljujući skrivenoj podkonstrukciji, zadržavajući prednosti vidljive podkonstrukcije kao što su pristupačnost i jednostavno održavanje.

Pretražite