AKUSTIČNI PLAFONI | Crna Gora

Studije slučaja - PROGRAMI RECIKLIRANJA

 

OFF CUT program reciklaže


Povećaj

Studije slučaja

Lokacija: Peterborough Hospital
8.000m² ili 32 tone materijala je spašeno da ne ode na deponiju
Arhitekta: Nightingale Associates
Glavni izvođač: Brookfield Europe
Glavni izvođač radova: Roskel Contracts
Studije slučaja
Izazov
Nova gradska bolnica u Piterborou sa površinom od 95 000 m² sastoji se od bolnice za akutna oboljenja i od jedinice za mentalna oboljenja sa 98 kreveta na lokaciji bolnice Edith Cavell (ECH), kao i od centra za zdravstvenu negu sa 39 kreveta u nekadašnjoj bolnici okruga Piterborou (PDH). Obe lokacije su nastavile sa radom tokom izvođenja radova.

Logistika upravljanja projektima reciklaže pokazala se veoma zahtevnom zbog velikog broja relativno malih prostorija - ukupno 4 500 različitih prostorija, od kojih svaka zahteva realizaciju triju faza (početno preuređivanje, postavljanje plafonske mreže i nosača ploča i konačno postavljanje samih ploča). To znači da smo uspešno realizovali 13 500 primopredaja, otprilike po jednu na svakih 15 minuta, iako je ovaj proces sveden na blokove prostorija.

Rešenje
„Zeleni glavni izvođač, tim Roskel koji se sastojao od 40 ljudi, punio je džakove koje su nakon punjenja odvožene na bezbednu lokaciju. Nakon punjenja je sadržaj odvožen kamionima do Armstrongove fabrike Tyne i Wear u gradu Geteshed, gde je recikliran. David Wilson, predstavnik Roskel Contracts, je rekao: „Želja nam je bila da dobijemo ovaj posao uz materijale iz lokalnih izvora, što bi nam obezbedilo sigurnu dostupnost. Snabdevanje je bilo dobro koordinirano, a kvalitet ploča i podkonstrukcije je bio dosledan, kao i obično. Veoma smo zadovoljni celokupnim konceptom i metodologijom“. Chris Fairhall, direktor nabavke u Brookfield Construction UK, izjavio je da je razgovarao sa brojnim proizvođačima plafona o reciklaži, ali da niko od njih nije mogao da parira Armstrongovoj ponudi. „Performanse proizvoda prvenstveno moraju da zadovoljavaju specifikaciju i naše ugovorne obaveze, a potom moraju da imaju konkurentnu cenu. Mogućnost recikliranja je dodatna prednost, ali recikliranje je važan faktor, jer životna sredina i održivost postaju sile koje pokreću sve više projekata“, izjavio je.

Pretražite