AKUSTIČNI PLAFONI | Crna Gora

Studije slučaja - program reciklaže

 

OFF CUT


Povećaj

Studije slučaja

Lokacija: Bolnica u Birmingham-u
Arhitekta: Building Design Partnership Ltd
Glavni izvođač: Balfour Beatty
Glavni izvođač radova: Titan Ceilings Ltd
Studije slučaja
Izazov
Projekat Univerzitetska bolnica u Birmingemu, na površini od 120 000 m², vrednost projekta £582 miliona obuhvatio je odeljenje za akutna oboljenja i objekat za mentalne bolesti, u okviru NHS fondacije. Sve uključene strane, Balfour Beatty, BDP, Armstrong World Industries i Titan Ceilings su udružile snage radi postizanja održivosti i očuvanja životne sredine.

Na projektu je bilo neophodno sprovesti održivi "Off Cut" program reciklaže, pri čemu je sav sitan otpadni materijal nastao prilikom montaže spuštenih plafona prikupljen i recikliran prilikom proizvodnje novih ploča. Još jedan cilj bio je da se potom novoproizvedene ploče upotrebe na istom projektu čime bi se zatvorio krug održivosti. Ostali zahtevi performansi za bolničko okruženje bili su akustika i antimikrobska svojstva ploča.

Rešenje
Armstrong je uspostavio program "OFF CUT" za reciklažu sitnog otpadnog materijala koji omogućava da sav otpad bude prikupljen čim nastane. Kompanije Balfour Beatty i Titan Ceilings su u potpunosti podržale projekat, što je garantovalo da će on biti uspešan u svojoj nameri. Za bolnicu Queen Elizabeth odabrane ploče Armstrong Bioguard Plain i Armstrong Bioguard Acoustic ponudile su kombinaciju akustičkih i antimikrobskih svojstava, i stepen čistoće ISO 5.

Pretražite