ACOUSTICAL CEILINGS & WALLS | Guinea-Bissau

Case Study - Indoor Environment Quality

 

DESIGN & ACOUSTICS 


Enlarge

CASE STUDY

Jobsite: CROUS University Cafeteria Clermont-Ferrand (France)
Shopfitter: S2A, in Issoire, M. Springer
Design Architect: Mme Gay-Charpin
Case Study
Challenge
How to reduce excess reverberation and noise build up in a loud canteen. With its 3.50 metre high ceiling and rough concrete finish, conversations were difficult and students were stressed.

Solution
Armstrong proposed a fast, clean and simple solution to address these challenges. This included ULTIMA CANOPIES over the more acoustically challenged area’s – approximately 30% of the ceiling – ensuring extra sound absorption. And to increase the attractiveness of the canteen, INFUSIONS CANOPIES were used in the design to add colour over a 60 m² adjacent space.

Search