ACOUSTICAL CEILINGS & WALLS | Qatar

BAFFLES - Case study

CASE STUDY

Jobsite:
Paddington Train Station, London
Design Architect:
Weston Williamson & Partners
Ceiling Contractor:
Carlton Ceiling & Partitioning Ltd
DOWNLOAD CASE STUDY
VIEW PROJECT'S PHOTOS
 
 

CHALLENGE:

How to integrate bespoke interior ceiling solutions from an internal to a more demanding external environment that are Section 12 compliant, are fully accessible to the services and meet the necessary health and safety standards for a busy London train station?

 

SOLUTION:

Some 300m2 of Armstrong’s B-H 300 linear perforated metal plank system were installed with a low-smoke acoustic fleece on Paddington’s low-level concourse.

This was complemented on the high-level concourse, north vertical linear metal baffles in bespoke demountable 15kg modules of 1200 x 600mm to ease installation and maintenance as well as accommodating an anti-vermin and bird mesh panel.


Search