Gulvbelægning | Denmark


KVALITET

INTERNATIONALE AKADEMI AMMANEt opbyggeligt stykke arkitektur: Det Internationale Akademi i Amman
I den vestlige del af Amman, lige ved siden af King Hussein Park, har Symbiosis Design 2008 opført en ny bygning med enkle og rene linjer til Det Internationale Akademi. Det Internationale Akademi blev grundlagt i 2004 af Dronning Rania Al-Abdullah af Jordan som led i hendes organisation ’Jordanian Education Society’.

Moderne, rene linjer med et strejf af traditionel arabisk arkitektur
Op til 900 studerende får masser af plads i denne moderne bygning, der er influeret af traditionel arabisk arkitektur og har fokus på arbejde, sport og sjov. Adskillige skulpturelle strukturer er anbragt på en sådan måde, at der opstår en lang række forskellige udendørsrum. Dette skaber store områder, der giver tilstrækkelig plads til, at de studerende kan mødes og slappe af i pauserne.

Indenfor på de 32.000 kvadratmeter er der ud over klasseværelser et cafeteria, et auditorium og en forelæsningssal med plads til 450 personer samt et konferencecenter, en sportshal og en indendørs swimmingpool. Kalkstensbygningen kombinerer moderne stil med traditionel arabisk arkitektur: Mens bygningens form har et moderne og skulpturelt look, leder valget af materialet kalksten og den lukkede byggemetode tankerne hen på den arkitektur, der er typisk for området.

Spændende vekselvirkning mellem lys og skygge
Det Internationale Akademi er stort set lukket udadtil for at beskytte mod, at der kommer for meget sollys ind. Kun på nogle få steder åbner bygningen op mod omverdenen med store glaspartier. Takket være den megen plads indenfor virker bygningen alligevel lys og imødekommende. I de små indvendige gårdspladser i den primære skolebygning skaber træbjælker en vekselvirkning mellem lys og skygge. Der er valgt slidstærkt DLW Linoleum Marmorette i klar grå til gulvene. Enkeltelementer – fx de farverige stole i cafeteriet – giver en antydning af farve til bygningen.

Kahlid Nahha siger: ”Der opstår kvalitet i omgivelserne, når en markant fremtoning introduceres – det vil sige, at der opstår en uhåndgribelig resonans af sammensætningen af håndgribelige materialer, der bestemmes af deres iboende betydning. Det er her, den intuitive tankegang i arbejde tager et ubetinget spring i forhold til den systematiske, rationelle tankegang. Når følelsesmæssig ret og rimelighed forstærkes og bliver til et konstant og elegant stedsevarende element.”

 Top