Gulvbelægning | Denmark


FARVE

DESIGNERNE FRA 22QUADRATFarvekoncept

Det mørke hav blev pludselig dækket af en let dis, der samtidig virkede, som om den havde en særdeles håndgribelig konsistens. Her og der bølgede disen, og bevægelserne spredte sig ud til horisonten i alle retninger. Nu forsvandt havet fuldstændig under tykke, bølgeformede membraner med pink udbulninger og perleagtige fordybninger, og disse underlige bølger, der svævede over havet, begyndte pludselig at hvirvle rundt og flød sammen til store kugler af blågrønt skum. En kraftig vind blæste dem op i samme højde som Stationen, og uanset hvor jeg kiggede hen, så jeg enorme membranagtige vinger svæve hen over den røde himmel. Nogle af disse vinger af skum, som helt skjulte solen, var kulsorte, mens andre skinnede med en lilla glans, når sollyset ramte dem i en bestemt vinkel.”

Dette afsnit er et uddrag af Stanislaw Lems roman Solaris, et visionært stykke litteratur fra 1961, som uophørligt brød med de generiske grænser for science fiction ved at sammenkæde perceptionspsykologi, utopi, kosmologi og filosofi på en måde, som det ikke er lykkedes mange andre værker i denne genre at gentage siden da.

Inspireret af Lems banebrydende eksempel har vi anlagt en tilsvarende fri tilgang til arbejdet med emnet ”farve” Vores bevidste mål var at afvige fra den sædvanlige måde at afbilde farvede vægge, gulve, lofter og facader på. For at gøre det gik vi udenfor og valgte at bruge naturens mangfoldige og evigt foranderlige skue, dens omnipotente kraft, dens uophørlige skabelse og spredning af talløse konstant foranderlige skyformationer, som metafor for vores progressive farverumskoncepter.

Disse skylandskaber, der trævles op, disse ”udendørs rum” bruges som en allegori under udviklingen af indretningskoncepter. Den kreative energi i naturen er katalysator eller rugemaskine for idéer til innovativ indretning. Overflader kan farvegives på flest mulige måder Det, der interesserer os, er stilhedens og det kaotiske aspekt. Himlen klarer op, blot for igen at blive fyldt med skyer. Vi har overført denne dynamik til vores farvekoncepter ved at behandle hele overflader med myriader af farver og dermed give dem en strålende, overlappende kvalitet præget af alle regnbuens farver.

Vores koncept er tænkt som en afvigelse fra den sædvanlige tilgang med at opfatte ”almindelige” rum på ”almindelige” måder. Ved at skabe surrealistiske farvelandskaber og skifte mellem ekstremerne ”ledig” og ”optaget” argumenterer vores koncept for en ekstrem brug af farve – overvældende farveeksplosioner, der stabler stadig flere lag af glitrende projektioner, som fylder sanserne med en dvælende, prægtig støj.

 Top