Gulvbelægning | Denmark


FARVE

DEN PÆDIATRISKE KLINIK I HEIDELBERGEn magisk kubus

En ny og spændende tilføjelse til hospitalet i Heidelberg er Angelika Lautenschläger Hospital, som er et center for børn og unge. Den femetagers høje glaskubus står smukt i det nordvestlige hjørne af hospitalsringvejen, som forbinder de individuelle bygninger på det traditionelle Ruprecht-Karls Universität. Kubussen hæver sig over parken – og først når man kommer helt tæt på, ser man, at bygningen består af forskellige strukturer i flere lag med knivskarpe former og en tydelig geometri. Om aftenen, takket være den transparente facade, ligner hospitalet en stor skinnende kubus med bånd i flotte farver.

Tegnestuen Nickl & Partners fra München blev inspireret til designet af den berømte farverige, magiske terning, som den ungarske civilingeniør Ernö Rubik opfandt i 1970'erne. Med sin enkle form skaber kubussen struktureret orden i meget komplekse processer og et bredt udvalg af funktioner – egenskaber, der især er vigtige for et hospital. Funktionelle områder blev separeret og overført til et koncept. Hvert af de primære funktionelle områder i hospitalet er designet som en selvstændig konstruktion: Kubussen er dedikeret til behandling og pleje af patienterne, haveetagen rummer den intensive afdeling, stueetagen huser den stærkt trafikerede skadestue, og etagerne ovenover indeholder patientstuer med vinduer fra gulv til loft.

Farverne i bygningen hjælper brugerne med at finde rundt. Vandret placerede farvede glasplader på facaden skaber et konstant og levende farvespil på de indvendige vægge. En glasoverflade i to lag tilfører bygningens yderskal ekstra dybde og fungerer samtidig som beskyttelse mod solen. Grå betonsten dækker bygningens facade, som er tilgængelig via en transparent skywalk med legende figurer. Bygningen er udformet i et lyst og venligt design, som skal gøre de unge patienters ophold behageligt.

Arkitekterne valgte DLW Linoleum Marmorettes-gulvbelægning i en lys beige til mange af områderne, hvor materialet fremhæver den overordnede, beroligende effekt. Linoleum er let at rengøre og vedligeholde og er således ekstra hygiejnisk og bekæmper bakterier fra dag ét. Materialet giver enestående gåkomfort, er støjreducerende, skridsikkert og behageligt varmt under fødderne. Derfor er det ekstra velegnet til hospitaler og plejefaciliteter. Og arkitekterne værdsætter DLW Linoleum mets høje miljøvenlighed, fordi det er fremstillet 100 % af naturlige og vedvarende råmaterialer.

 Top