PROJECTVLOEREN | Luxemburg


KWALITEIT

INTERNATIONALE ACADEMIE AMMANInspirerende architectuur: de Internationale Academie Amman
In het westelijke deel van Amman, in de directe omgeving van het King Hussein Park, liet Symbiosis Design in 2008 een nieuw gebouw voor de school bouwen met eenvoudige, heldere vormen. De Internationale Academie is in 2004 opgericht door Koningin Rania Al-Abdullah van Jordanië als onderdeel van haar organisatie de "Jordaanse Onderwijsvereniging".

Moderne helderheid met sporen van traditionele Arabische architectuur
Tot en met 900 leerlingen hebben voldoende ruimte in dit moderne, door traditionele Arabische architectuur beïnvloede gebouw om zich te concentreren op werk, sport en ontspanning. Diverse fraai vormgegeven constructies zijn op de locatie aangebracht, op een manier dat er een grote diversiteit aan buitenruimten ontstaat. Hierdoor ontstonden grote gebieden die voldoende ruimte bieden aan leerlingen om elkaar te ontmoeten en te ontspannen tijdens de pauzes.

Binnen beschikt men over 32.000 vierkante meter waarin klaslokalen, een kantine, een aula en een theater met 450 stoelen, evenals een conferentiecentrum, een sportzaal en een overdekt zwembad zijn gehuisvest. Het gebouw van kalksteen combineert een moderne stijl met traditionele Arabische architectuur: terwijl de vormen van het gebouw er modern en fraai uitzien, doen het kalksteen en de ingesloten bouwwijze u denken aan de architectuur die kenmerkend is voor de regio.

Geweldige interactie tussen licht en schaduw
De Internationale Academie is naar de buitenkant toe grotendeels afgesloten om te voorkomen dat er teveel zonnestraling binnenkomt. Slechts op een paar plekken opent het gebouw zich naar buiten met grote glasoppervlakken. Dankzij de ruime afmetingen van de binnenruimtes, is de binnenkant toch helder en uitnodigend. Op kleine binnenplaatsen van het basisschoolgebouw, creëren houten balken een interactie tussen licht en schaduw. Er is gekozen voor slijtvast DLW Linoleum Marmorette in de kleur Vivid Grey, om de vloeren te bedekken. Attributen - zoals de kleurrijke stoelen in de kantine - geven enigszins een levendige kleur aan het gebouw.

 Back to top