PROJECTVLOEREN | Luxemburg
 


KLEUR

ARMSTRONG LINOLEUM AWARDSDLW Linoleum: prijswinnend design

Ook op het gebied van design behoort DLW Linoleum tot de veelbekroonde vloeren. Onlangs werden nog de DLW Linoleum Collectie en de Lino Art bekroond met een veelvoud aan prijzen.

De “Red Dot Award”: voor het productdesign
In 2010 ontvangen voor Lino Art en in 2009 voor DLW Linoleum

De Red Dot Award: is al sinds 1955 een van de grootste en meest gerenommeerde designprijzen van de wereld. Oorspronkelijk komt deze prijs van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De belangrijkste criteria die de internationale jury van experts hanteert zijn innovatie, functionaliteit, duurzaamheid en ecologische houdbaarheid. In 2009 werd de DLW Linoleum Collectie bekroond en in 2010 ontving de innovatieve Collectie Lino Art een “Eervolle Vermelding”.

De “iF Communication Design Award”
In 2010 ontvangen voor het Lino Art stalenboek

De iF Communication Design Award is een internationale designwedstrijd voor communicatieontwerpen – dat loopt uiteen van imagobrochures en beursexposities tot grafische bedieningspanelen. Deze creativiteitsprijs staat garant voor uitmuntende designs. Al sinds 1953 staat het iF -label voor een “voortreffelijke” uitvoering, soliditeit en kwaliteitsontwerp. De prijzen worden uitgereikt door een internationale jury van experts. In 2010 ontving Armstrong voor zijn exclusieve stalenboek (in harmonicavorm) voor de DLW Linoleum Collectie Lino Art, de prijs voor “Gedrukte Media – Salespromotie“.

De innovatieprijs “Architektur und Boden” van de AIT
Ontvangen in 2010 voor de Lino Art Alumino – in 2009 voor Uni Walton

De architectuurtijdschriften AIT en xia belonen met de “Innovationspreis Architektur und Boden der AIT” die oplossingen die op een uitzonderlijk goede manier tegemoet komen aan de wensen van architecten. De onderscheidende aspecten zijn daarbij: functionele kwaliteit, uitvoeringskwaliteit, origineel materiaalgebruik en goede toepassingsmogelijkheden. Zij lauwerden de Lino Art Alumino 2010 met de vaststelling dat het Armstrong was gelukt om “een klassieke vloer op doordachte wijze verder te ontwikkelen, waarbij het integere karakter bewaard bleef”. In 2009 was DLW Linoleum Uni Walton ook al beloond met een prijs.

De “Universal Design Consumer Favorite 09”
Ontvangen in 2009 voor DLW Linoleum

Bij de internationale prijs op de CeBIT handelsbeurs in Hannover reiken consumenten prijzen uit aan architectuur, producten en diensten, die bijdragen aan de verbetering van de levenskwaliteit voor een zo breed mogelijk publiek. In de categorie “wonen“ werd in 2009 DLW Linoleum beloond met de felbegeerde Consumentenprijs.

Nominaties bij de grote “Designpreis der Bundesrepublik Deutschland” voor DLW Linoleum in 2010, 2008, 2007 en 2006

De “Designpreis der Bundesrepublik Deutschland” is de hoogste officiële Duitse prijs op het gebied van design. Hij wordt ook wel de “prijs der prijzen” genoemd, omdat geen enkele vergelijkbare prijs zulke strenge eisen stelt aan de deelnemers. Een product kan uitsluitend meedingen wanneer er al een andere prijs mee is gewonnen. Bovendien moeten de deelnemers worden genomineerd door een senator of ministerie van Economische Zaken van een Duitse deelstaat, of door het ministerie van Economische Zaken en Techniek van de Bondsrepubliek. In 2006, 2007, 2008 en in 2010 werd DLW Linoleum genomineerd.

De “iF Product Design Award”
Ontvangen in 2006 voor DLW Linoleum

De “iF Product Design Award” is een heel veelzijdige competitie binnen alle gebieden van het productdesign. De prijs biedt een platform aan innovaties die raakvlakken hebben met design, waarbij gekeken wordt naar internationale dynamiek en aantrekkingskracht. Al sinds 1953 geldt de iF Product Design Award als een keurmerk voor uitmuntende vormgeving. In 2006 werd de DLW Linoleum Collectie ook al beloond met deze felbegeerde prijs.

 Top