PROJECTVLOEREN | Luxemburg
 


ECOLOGISCH BEWUSTZIJN

HEDENDAAGSE LINOSNEDE IXPrijsvraag en tentoonstelling in de stedelijke galerie van Bietigheim-Bissingen

De stad Bietigheim-Bissingen heeft de negende editie internationale grafische vormgeving competitie “Linocut Today” aangekondigd. Het doel van de competitie is om de contemporary kunstenaars die met de linocut techniek werken alsmede de nieuwe talenten in de kunsttechniek te ondersteunen. Drie prijzen tot een bedrag van € 5000 zullen worden uitgereikt. De winnaars worden bekend gemaakt in maart en de winnende kunstwerken samen met andere geselecteerde werken zullen worden tentoongesteld in de gemeentelijke kunstgalerie, de Städtische Galerie Bietigheim-Bissingen. Wij verheugen ons naar het evenement!

Deze prijs, genaamd de ‘Linolschnitt heute’, is in 1989 voor het eerst door de stand Bietigheim-Bissingen uitgereikt, met als doel contemporaine kunstenaars aan te moedigen om met linosneden te werken. De prijsvraag vindt elke 3 jaar plaats, en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke internationale prijs binnen de grafische vormgeving. De prijs wordt al vanaf het allereerste begin gesponsord door de Deutsche Linoleumwerken en later door Armstrong DLW GmbH.

De winnende kunstwerken, de jury-aankopen en alle andere belangrijke creaties zullen worden tentoongesteld in de City Gallery Bietigheim-Bissingen, tussen 20 juli en 6 oktober. Een catalogus met daarin creaties van diverse getalenteerde kunstenaars zal worden uitgegeven voor deze gelegenheid.Adres:
Städtische Galerie Bietigheim-Bissingen
Hauptstraße 60–64
74321 Bietigheim-Bissingen
Telefoon +49-7142/74-483
Fax +49-7142/74-446
www.bietigheim-bissingen.de
galerie@bietigheim-bissingen.de


 Top