PROJECTVLOEREN | Nederland

Materia Inspiration Centre Amsterdam

Materialen van dichtbij bekijken

Architectuur is gebaseerd op inspiratie en creativiteit. Het onlangs geopende Materia Inspiration Centre te Amsterdam biedt voldoende ruimte voor beide. Deze 1.400 m2 oppervlakte biedt een brede kans voor architecten, ontwerpers en andere creatieve denkers om te komen bewonderen, ideeën uit te wisselen en vooral: aan te raken. Bezoekers kunnen een breed scala van innovatieve materialen ervaren dat door een groot aantal exposanten wordt tentoongesteld. Naast informatie over de nieuwste technieken, biedt het Centre een wisselend programma van thematische tentoonstellingen. In de goed verlichte ruimtes worden verschillende tentoonstellingen expressief in scène gezet. Of het nu kleurrijk, onconventioneel, subtiel en klassiek, de nadruk ligt op het ervaren van de materialen met alle zintuigen. Bovendien kunt u actief deelnemen aan spannende workshops en speciale evenementen, tevens is er de mogelijkheid om de materialen en technieken zelf uit te proberen.
De Materia Bibliotheek biedt gespecialiseerde literatuur voor zowel gericht als algemeen onderzoek, terwijl een gezellig café gelegenheid biedt voor ontspanning. Verschillende werkruimten en vergaderzalen zijn beschikbaar voor het delen van ideeën en informatie.

Sinds de oprichting ondersteunt Armstrong als officiële partner het Centrum: in de showroom vinden de bezoekers uitgebreide brochures, catalogi en naslagwerken, die gedetailleerde productgerelateerde informatie bevatten. Er zijn eveneens materiaalmonsters beschikbaar om u een tastbare ervaring van Armstrong vloerbedekking te geven. Hoogtepunten zijn de installatie van Scala 100 DesignCut en de exclusieve design meubels met Lino Form. Dus kom langs en laat je inspireren!

Bezoekers kunnen het Materia Inspiration Centre vinden op IJburg: Pedro de Medinalaan 1b in Amsterdam. Het is op werkdagen geopend van 10u tot 16u en de entree is gratis.

Meer informatie: Materia Inspiration Centre

Fotos: Jan de Vries
  1. Het onlangs geopende Materia Inspiration Centre biedt ruimte voor inspiratie en creativiteit.
  2. Diverse materialen en wisselende thematische tentoonstellingen kunnen worden bezocht op een oppervlakte 1400 m2.
  3. De nadruk ligt bij het Materia Inspiration Centre op het ervaren met alle zintuigen.
  4. De Armstrong showroom biedt een uitgebreide informatie en overvloed aan materiaal monsters.
  5. Hoogtepunten van de Armstrong showroom: de Scala 100 DesignCut installatie en de exclusieve design meubels met Linoleum Form.

Zoeken